KLIMA

Ketu shkruani per Saranden,qytetin qe te gjithe e adhurojne

KLIMA

Postby Daniela on Wed Mar 05, 2008 2:38 am

Klima

Klima e Sarandes eshte tipike mesdhetare. Tiparet e saj jane dimri i bute me lageshti, kurse vera e thate dhe e nxehte. Temperatura mesatare vjetore eshte 16-18 Celsius. Ne muajt me te ftohte temperatura mesatare shenon 8-10 Celsius, ndersa ne muajt me te nxehte 25-26 Celsius. Temperaturat me te uleta lekunden nga 0 deri ne -2 Celsius. Ne qytetin e Sarandes numri i diteve verore me temperature deri 25 Celsius arrin rreth 105; i diteve te nxehta me 30 Celsius arrin rreth 36 dhe diteve teper te nxehta deri ne 1.3. Numri i pergjithshem i diteve me diell leviz nga 270 deri ne 300 ne vit. Sasia mesatare e rreshjeve shkon nga 1600 ne 1800 mm ne vit, pjesa me e madhe ne vjeshte e ne dimer. Temperaturat e pershtatshme per banja uji e dielli fillojne nga Maji deri ne Nentor.
Daniela
Anëtar i respektuar
 
Posts: 14
Joined: Sat Mar 01, 2008 2:39 am
Location: SARANDE
Gender: None specified
LEK: 2
Country: Albania (al)
Karma: 11

Return to SARANDA PERLA E SHQIPERISE


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest